torstai 28. toukokuuta 2015

Kapasiteetin nosto

 
Jos tämmöstä venettä joku kaipailee, voipi ottaa yhteyttä polliisiin tai Uunoon...

Eilen joutessani osallistuin hyväntekeväisyystyöhön, vaikka jo eläkkeellä rötkötän. Tuossa likeellä on rötkötelly jo usijamman ehtoon airoton ja soutajaton venho vappaana laineijen liikuteltavana.

Soittelin pelastuslaitokselle, ja ne soitteli sitte miliisilaitokselle ja sitte minnuu kysyttii voisinko venhon hinailla paremmalle hollille mantereelle. No mie lupasin sen tehä. Miliisit sitte vielä soitteli, että voisinko lähetellä tietoja venhon tunnuskilvestä ja mie senkii vielä tekasin.

Tännää sitte vanhuus otti taas oman veronsa. Meillä oli meininki käyvä Iitijän lavalla eläkeläishumpalla. No sinne ajeltii....paikka sattu nytte oikein valituksi, mut perhana päivä ei ennää sattunnu...ei siellä mittää humppaa ollu tarjolla ainakaan tänään....vähän korpesi...

No Rouva-Uuno jatko siitä konepyykin pesuun ja mie lähin venholla halkomatehtaalle tuuniin.

Pikkusen söin ja join enste ja sitte käynnistin teollisuuslaitoksen. Tuo Uunon laitos ei oo sähkökäyttönen ja suomalainen laatuvirma Fiskars on toimittannu sen kaikki laitteet.

Alko olla selvää jo Uunolleki, että Uunon aika loppuu kesken, ja osa raaka-aineesta jää kokonaa käsittelemättä, jos ei tehtaan kapasiteettijä saa nostettuu millään.

Mie sain sovittuu laitevalmistajan kanssa tarvittavan kaluston hankinnasta ja käin tuosta muutaman sadan metrin päästä hakemassa vähän järijämmän halkomatehtaan kaluston....homma alko luonnistamaan paljo ripijämmin.

Tehtaan raaka-ainetoimituksissa oli ongelmija, ja laitoksen joutu nyt perustamaan ihan likeelle raaka-ainelähdettä. Suurin syy siirtoon oli siirtokaluston kuljettajan varaosan (tyräverkon eli -ritilän) saantiongelma. Varaosaa ei tähän hätään oo saatavilla ja varaosan asennuksessakin on ongelmia...

Tehtaan käynnissä pitämistä haittasi nyt liika vapaaehtoistyövoima, mikä on nykysin melkosen harvinaista. Ilma oli sakijana maan uumenista heränneitä lentävijä erimakusija olioita.

Miuta alko kyl epäilyttää vähän halusiko ne kaikki ollenkaan Uunoo jelpata? Välillä tuntu ihan siltä, että ne pitkän pitkillä imukärsillään tavottelivat vaan Uunon makijaa luuydinnestettä, jota ne koko ajan yritti Uunon nahkan läpi impata.

Liijasta työporukasta johtuen, tunnin yhtämittasesta tehastyöskentelystä piti pittää päälle juomatauko, ja sitte vähempihikisenä käynnistää tehas taas uuvestaa.

Illansuussa yritin yskii itteni mantereelle ja lönkyttelin baarille kahville....jalat ja koko kääkkä on edelleen väsähtäneet. No oman veronsa tehoista tietysti viepi tuo teollisuuslaitoksen käynnissäpito...

Laitoksen valmiita tuotteita oottamassa kuivatuslaitokselle siirtoo...

2 kommenttia:

  1. Eläkeläishumppien epäonnistumista en laittaisi suoraan vanhuuden piikkiin. Muistuu mieleen heti yksikin messumatka Jyskälään, jonka osallistujat olivat korkeintaan keski-ikäisiä. Muuten taas jälleen uunomaisen osuvaa tekstiä, ja Patekin joutui oikein puremaan alahuulta, jotta luvattu pokeri pysyi naamalla. T:Pate

    VastaaPoista
  2. Se Jyskälän "messumatka" oli yks Uunon viimesiä jos ei viimenen messureissu....vissiin korpesi dillonki? Heh....raaka-aine on jo käsitelty....ja kuivatuslaitosta käynnistellään.....senkin tehtaan varastokapasiteettija pitää laajenta.....ja tyriminen jatkuu edelleen väkevästi.

    VastaaPoista