keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Pillerien pyöritystä






Pillerien pyörityshän on ollu jo ikiajoista lähtien mahottoman hyvää ja suositeltavaa, etten sanois jopa jumalaista hommaa. Ainaki jos egyptiläisiä on uskominen. Siellähä ajatellaa, että lantapalloo pyörittävän sittisontijaisen, Scarabin pyörittämä sontapallo edustaa auringonkehrää, ja siitä tehty amuletti on elämän symbooli ja se on omistettu auringonjumalalle Ra:lle.

Uunonki oli nyt sitte ruvettava tuohon jumalaiseen pillerien pyöritykseen ja siintä saatavaan hekumalliseen lisävoimaan. Uunon veren sisältämä paine on ollu ilmeisesti pääasiassa perintötekijöistä johtuen ihan tappiasennossa koko aikuisiän ajan, ja nyt päätin ruveta sitä alentamaan kemiallisin keinoin. Ihmislääkärinki suositus siihe kyl vaikutti, ja myös noin kuukauven kestäny, tehostettu mittausjakso, joka osotti selkeesti sen, että jos nykymeno jatkuu, ni todennäköne Uunon kuolinsyy tulee olemaa aivoinfarkti tai muu vastaava sepelivaltimon tukehtuminen. Siintähä seuraa kyl myös usijampi eloa ja liikehintää rajottava lisäriesa.

Pillerinpyörityksen lomassa siirryin kuitenki ilmastonmuutoksen takia tänne heltehiseen Torreviejaan talviajaksi. Paljo tuli kyl kesälläki erilaisia sontapalloja pyöriteltyy, ja huolta oli monenmoista pyöriteltäväksi, mut semmostaha se tuppaa kaikilla elo olemaan, eikä tää elinpaikan muutos niitä huoliakaan poista, mut on niitä mukavampi etänä kuitenki hoijella.

Mahottoman mukava oli tänne veneillä ja lenkutella tutuissa ja lämpösissä maisemissa. Aamulla käväsin luonnonpuiston portilla kuikkimassa, ja iltapäivällä peltomarkkinoijen likeellä. Aamupäväsen lenkin alkumatkalla naapurin mukava Irkkumies törmyytti vastaan koiransa kanssa mailin normilenkiltä. Ja jutusteltii siinä vartin verran. Tarjosi miulle autoosa käytettäväksi kauppareisulla, mut
 enhä mie toisten autoja rupija romuttelemaa jonku olemattoman kauppareissun takija.

Kevyttä hölkkäilyy tuli tänää yhteensä yhentoista kilsan verran ja kävelyy kymppi.

Mie pijän täällä mielen nöyränä ja aattelen kyllä sukulaisia ja ystäviäni lämmöllä. Huomiseksi on tänne luvattu lämpöö 30°C, mikä on kyl Uunolle vähä liikaa.

1 kommentti: