keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Räväkkä alotus


Melko räväkkä ja tapahtumarikas on ollu tää etelänleirityksen avausosio. Tulomatkan turvatarkastus oli voimakaksikon osalta "normisetti", eikä siitä kansainväliselle puolelle päästy helpoimmalla konstilla, mutta päästii kuitenkii kovan syynin jälkeen.

Kämpillä oli sitte kuitenki "pikku ylläri" oottamassa. Yllärin nimi oli ilmalämpöpumppu, vaikka tuon meijän seinällä olevan vekottimen parempi nimi ois pelkkä pumppu, ilman noita ilma- ja lämpösanoja. 

Sitä ko sitte tulille aloteltii viritellä, se virittely kesti lähes vuorokauven. Kämpän lämpötila oli +13°C homman alussa ja meijän ylikuumenneista ottalohkoista tuotetulla lämmöllä saatiin se nousemaan vuorokauvessa vaan +14°C:een.

Ite koneesta ei ulos saatu yhtään pihausta ilmaa, eikä sitä meijän kovasti kaipaamaa lämpöökään. Kaikki temput ja pari muutaki temppuu tehtii laitteen tuotantoon saamiseksi, mutta mikään ei auttanut. Pari asiantuntijapuheluukin ilmoille viriteltiin, mutta pumppu ei suostunnu lämmitykseen.

Hyvin huonosti nukutun ekan yön jälkee sitte siirryttii aamutuimaan Quironin sairaalan Emergencia-osastolle, jossa voimattoman voimakaksikon vastaanotto oli kyllä todella tehokas ja tarkka.

Suuremmin tuota monivaiheista ja ilmeisen tuskasta retkee avaamatta, siellä vietetyn viistuntisen jälkeen voimattoman voimakaksikon voimat oli senverta palautunnu, että päästii sieltä karkaamaan jo puolenpäivän jälkeen.

Mörskälle ku pirssillä sitte komijasti palattii, aateltii vielä yrittää viimene kerta sitä perhanan pumpun käynnistystä ennen huoltomiehen tuloo, joka oli jo sovittu hetken päästä tapahtuvaksi. No sehän sitte alko pelittämään???

Mysteeriksi kuitenki jäi, mistä johtu, että kone ei suostunnu tarttaamaan aiemmin? Pääteltii, että se pumppu vaati tuon Quironin Emergencia-osastolla vierailun, ennenku se suostu yhteistoimintaan.

Pumpun lepyttämiseksi ja toiminnan varmistamiseksi päätettii vielä ihan varoiksi tilailla vielä ainaki yks Quironissa vierailu, ettei se vaan mistään ota enää nokkiinsa ja lopeta nyt hyvin jatkunutta lämmöntuotantoansa.

Kovasti on kyl nauru raikunnu ja vitsi lentänny mörskällä tän alkuhämmennyksen jälkeen.

Eli homma jatkuu täällä entiseen malliin ja vähintäänkin mallikkaasti valvomisen ja kahvinkeittelyn merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti