maanantai 12. elokuuta 2019

Reiskan Maraton, Pyhtää. 10.8.2019

Reiskan Maratonin lähtöpaikka.

Ajelin lauvantaiaamuna Rusinanten kanssa Pyhtäällle. Siellä oli tarkotus juosta Reiskan Maratonilla puolimaratoni, jonka pituushan on 2,5m vajaa 21,1 km:n matka. No sillee ei kuitenkaa ihan käynny. Tautisen kevään jäliltä Uunon juoksu jäi useamman kilometrin vajaaksi tuosta koko puolikkaan vaatimasta juoksumatkasta.

Mie oon joskus aikasemminki käynny tässä kisassa, mutta sillon oli kisapaikka toisessa paikassa. Kelihän oli kuumahko, reilu 20°C, ja lähes tuuletonta. Reitti juostiin puolikkaalla kaksi kertaa, ja koko matka oli asfalttipintaa, ja jokunen mäkiosuuskin siihen sisälty.

Seija jaksaa kisoja kiertää, ja hyvää tulosta tehä. Onnittelut!

Maratonin lähtö oli ensin, ja sitte oli vartin päästä meijän puolikkaan juoksijoijen lähtö. Miullahan oli tuo 5 min/km tavotteena, ja lähtö oli vähän sen alle, eli 4:54. Seuraavien 5km:n aikana sain keskivauhin lähes tavotteeseeni 5:59.

Koson Heikin kanssa paineltiin alussa muutama kilsa samaa vauhtia, mutta sitte mie jäin suosiolla 30-40metrin päähän. Sitte kilsat 6-8 mäni helpon olosesti, ja sain Heikin kinnne, ja mänin myös ohitte. Sitte oli vuorossa mäki ja loppukierroskin vöhän nousuvoittonen maalialueen liepeille.

Tuon Heikin ohituksen jälkeen kun lähettii toiselle kierrokselle Uunolta lähti vauhti lapasesta, ja innostuin liikaa. Seuraavat kolme kilsaa juoksin jo alle 4:45 kilometritahilla, ja se on miulle liijan kovaa kyytiä puolikkaan kyyviksi.

Aulis Kilpeläinen M70 Maraton sija 1. Onnittelut!

Heikki Koso vasemmalla M70 Puolimaraton sija 1. ja Antero Ignatius M70 puolimaraton sija 2. Onnittelut kisasta, ja sujuvasta palkintojenjaosta!

Jaksoin tuonne ylämäkeen
saakka eli jonnekin 16,5 km:n kohille, jossa koko juoksun keskitahti oli vielä 4:55....heh, mutta sitte tuli niin sanotusti noutaja....ja se on semmone kaveri, että se kun siut tavottaa, ni meno hyytyy ja naama mänee peruslukemille...niin käi miullekin. Kilometrivauhit hidastu lähes kävelyksi, ja hitain oli 20km kohilla tahin ollessa jo 6 min/km pinnassa....heh, eikä olotilaani yhtään helpottannu ku Heikki miut ohitti jossakin 16-17km:n kohilla.

Loppuajaksi sain 1:47:26. Keskitahti 5:05. Meitähän oli M60 sarjassa vaan 2 juoksijaa, mie ja Cederlundin Alf. Heikki oli M70-sarjassa ykkönen, ja sai ajaksi 1:45:00. Onnittelut!

Maalissa sitte juoma maitto...kurnuttelin maalin juottopaikan urheilujuomat loppuun, ja siirryin jatkamaan ryypiskelyäni toiselle juottopaikalle...siinä viivyin elpymässä puolisen tuntia. Sitte pesulle ja ruokailuun.

Pöyvässä, johon istahin oli todellinen veteraanijuoksijakattaus. Siinä istu Kilpeläisen Aulis, Ignatiuksen Antero, Koson Heikki ja Cederlundin Alf. Kerittii monet mukavat jutut haastella ruuvan lomassa, kun tuo pyttyjen jako vähän takerteli.

Sitte Heikki kävi kyselemässä vähän tilannetta, ja kun ei näyttänny homma oikee etenevän, ni Antero tuumas, että kyl myö osataa ne pytyt jakaa iteki, ku järjestykset oli selvät, ja päästää lähtemää. Eikä muuta ku palkintopöyvän luokse ja pytyn jakoon. Aulikselle maratonin M70 voittopokaali, Heikille M70 puolikkaan voittopysti ja Anterolle kakkospysti....heh...ja homma saatii selväksi.

Nurmen Seija teki taattua laatutyötä voittaen sarjansa (N60, Puolimaraton) ajalla 1:39:04. Veikko Niemi oli neljäs (M50,Maraton) ajalla 4:10:34.

TUKOKSET löytyy TÄÄLTÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti